fredag den 12. oktober 2007

Thunderstorm og sukkermølle



Vi svedte tran i nat. Pyh, hvor var der varmt. Nå, men vi fortsætter op langs østkysten - fra Taylors Beach med kurs mod Mission Beach ca. 200 km syd for Cairns. Vi har ikke været på i et par dage, så nu kommer der en hel smøre.
Vi nyder fortsat de spektakulære udsigter, der er undervejs, og vi har gjort det til en vane at frekventere Visitors Information, når vi kommer til et sted, vi vil undersøge. Her får vi tit en snak og nogle gode tips og råd. I dag var det byen Tully, der skulle undersøges. Det er her, der falder mest regn i Australien, og det fik vi at mærke! Man fortalte os, at vi kunne få en guidet rundvisning på sukkermøllen, og det besluttede vi os for, da vi jo længe havde kørt i et sukkerrørsområde og kigget på høsten.
Der var et par timer til start, så vi kørte en tur ind langs floden Tully og tilbage til frokost i parken. Vi havde lagt mærke til en blygrå næsten sort sky, der kom nærmere, og en lokal cyklist gjorde opmærksom på, at en storm var i optræk. Vi mente vi kunne nå at spise frokost, men pludselig var den over os, og vi blev nærmest blæst ind i camperen – og så tog det fat! Storm, regn og nedfaldne grene suste omkring os, og det var svært at se noget som helst.

Det løjede dog ret hurtigt af, og vi tog ind på sukkermøllen.
Vi fik en prima rundvisning – kun os fire – af en kompetent ældre herre, der vidste, hvad han snakkede om. Fabrikken var fra 1925, og det kunne man godt fornemme – men den præsterede at lave 700 tons sukkerrør om til 100 tons sukker. Hver time! Det var en meget interessant rundvisning, hvor vi smagte den helt nylavede varme sukker!
Med kærlig hilsen – Rita & John – Karen & Carsten

Ingen kommentarer: