mandag den 15. oktober 2007

Kuranda – hen over regnskoven i gondol



Kuranda er en lille by et stykke inde i bjergene NV for Cairns. Vi fik plads i et tog, som på gammeldags vis sneg sig op gennem regnskoven – op til Kuranda. Det var som at sidde i Hammelgrisen på vej til skole for 50 år siden! Alle lydene, dørene, skinnerne, gangene mellem vognene var som dengang.
Men udsigten var til gengæld helt anderledes! Højderne og udsigten over og gennem regnskoven var fascinerende. Toget gjorde et holdt, så alle kunne stige ud og nyde udsigten over et klippemassiv og et vandfald.
Så tøffede vi videre og nåede Kuranda. Her var alskens boder med souvenirs i alle afskygninger – men faktisk for det meste i gedigen kvalitet.
Nedturen var med Skyrail – dvs. tovbane med 6-mandskabiner. Vi var heldige og fik en gondol alene, hvori vi ”svævede” hen over regnskoven og kunne studere de kæmpemæssige træer og vækster i ro og mag fra oven. Meget spændende.

Ved endestationen var der et 5-punkts program, hvor vi meget kreativt og meget informerende blev indført i ”The Aboriginal Culture”. På en meget elegant måde opførte en gruppe aboriginals forskellige tableauer og dramaer, der gav et fint indblik i deres kultur. Vi fik også instruktion og øvelse i at kaste med boomerang og et særligt spyd med slynge.

Aftensmaden blev indtaget på Esplanaden – efter en lille promenade. I morgen sejler vi ud til korallerne.
Kærlig hilsen fra os i Cairns!

Her præsenteres vi for en gammel spejderaktivitet: ildbor!

Ingen kommentarer: