mandag den 8. oktober 2007

Skildpadder og næbdyr


Det viste sig at caravanparken på Amstrong Beach var et sted hvor der boede mange der arbejder med renovering af jernbanen. Det satte sit præg på pladsen med de mange fastliggere.
En ny og spændende dag begyndte som sædvanlig ved 6 tiden, hvor livet i caravan parkerne starter, ja folk er tidligt på færde, men man skal også helst være fremme på den næste plads senest mellem kl. 16 og 17 for at sikre sig en god plads med strøm. Vi var klar til afgang før kl. 8, så vi var i fin stil på landevejen mod nord.
Vi kørte til Freshwater Point, som er en kendt odde, der hvor kaptajn Cook gik i land og hentede frisk vand til sit mandskab på skibene, inden deres sejlads gik videre til det der senere blev til byen Sydney.
I Mackay blev det til diverse indkøb og gå-tur i byen inden vi vendte bilen mod nationalparken Eungella, hvor vi kørte op i ca. 800 m højde til toppen af nogle meget flotte bjerge, med udsigt over hele kystområdet. Turen hertil gik gennem sukkerrørsplantager, forbi sukkerfabrikker gennem landsbyer til opstigningen begyndte med ca. 5 km 12% stigning.
Næsten oppe på toppen kom vi til et fladt stykke hvor Bridge River løber. I denne flod er der rigtig mange skildpadder og de små næbdyr (Platypus) - de boltrede sig i vandet, det var ganske interessant at se.
Her på Caravan pladsen er der udsigt mellem bjerge ned til Mackay, der ligger ca. 80 km herfra i aften mørket ses byen meget tydeligt.
Alle de steder vi kommer møder vi venlige og hjælpsomme mennesker, det er både australiere og folk fra andre verdensdele, alle er åbne og kommer med gode råd og ideer, både til det praktiske på pladsen, men også til at fortælle om seværdigheder og ting vi bestemt må se på den videre tur.
Lige nu har vi besøg af et ungt par fra Holland.
Nu skal vi have et glas vin eller måske to og dagen i morgen skal planlægges.

De bedste hilsner
Rita & John

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

hej vi er nogle piger der har om næbdyret har i nogle hjemmesider om næbdyret ?? gi os li et svar

- pigerne om næbdyret:)

Anonym sagde ...

Hvad har næbdyret brug for?
Hvor gammel bliver det?
Hvornår er næbdyret vågent?

Anonym sagde ...

god start