onsdag den 3. oktober 2007

SYDNEY - en smuk skyline!



Hvis man kan tale om, at en skyline kan være smuk, så må titlen tilfalde Sydney!
Efter mere end 20 timer i fly plus et ophold i Hong Kong kunne vi i dag drage ud på opdagelse i Australiens store by Sydney – ikke hovedstaden, men nok den smukkeste stad!
Vi vandrede fra vort hotel gennem Sct. Andrewsparken, ind i Sct. Marys Church og videre til et af verdens vidundere Sydney Opera House.
Det er noget særligt – hvilket guiden heller ikke var i tvivl om! Selv om hun på den ene side hævede Utzon til skyerne og på den anden side gjorde lidt grin med ham. Han ville jo ikke makke ret!
Nå – men det blev en uforglemmelig rundvisning for AU$ 69, og den var pengene værd. Så gik turen langs kajen til den gamle bydel og op til observatoriet, hvor der er en formidabel udsigt.
Vi tog en rundfart i en jet-katamaran, som virkelig levede op til sin betegnelse! Men trods luftmodstanden, når man rejste sig, fik vi da nogle fantastiske scenerier – og her er det jeg vil påstå, at en skyline kan være smuk! Vi så Opera House fra alle vinkler, men altså også alle skyskraberne! Og luften var behagelig – omkring de 26 gr.
Vi gik endnu en tur gennem strøget og hjem – og undervejs var vi selvfølgelig oppe i ”The Tower” og fik hele byen at se fra oven.
Om aftenen var vi på besøg hos Effi og hendes datter Andrea i en rigtig lækker forstadslejlighed. John og jeg var på jamboree i 1988 sammen med Effi, hvor vi lærte hende at kende. Det var et rigtigt fornøjeligt gensyn.

Ingen kommentarer: