tirsdag den 16. oktober 2007

Great Barrier Reef – laaaang sejltur på Det store stille Hav

I dag, tirsdag, var viet til de berømte koraløer, der ligger nordøst for Cairns. Vi mødte tidligt på havnen hos ”Ocean Spirit Cruises” – på en ret stor katamaran motorsejlbåd, som skulle være vor platform til kl. 5 eftermiddag.
Sejlturen til koralrevene gik stærkt – men tog alligevel godt to timer. En rigtig flot tur med saltvandssprøjt og skønne panoramaer – og mulighed for afslapning og solbad.
Da vi nåede frem til målet ude i det store ocean, viste det sig at være en lille flad sandbanke på størrelse med et par fodboldbaner.
Ikke desto mindre var der masser af liv. Tre interessante arter af terner oven vande (som man kunne komme tæt på) – og utallige fantastiske væsener under havoverfladen. Vi begyndte med en tur i en båd med glasbund, hvor vi ro og mag kunne studere de meget fascinerende koraler og det rige fiskeliv. Vi var tæt på og kunne se det helt ned i detaljer. Vi talte om, at Vorherre måtte have haft det rigtig sjovt, da han skabte dem, for mage til variationer og utrolige former og farver skal man lede længe efter.
John og jeg forsøgte os med snorkling – men det blev nu mest til sopning og svømning, for vi kunne ikke finde ud af at trække vejret ind på de rigtige tidspunkter! Host! Fantastisk i disse omgivelser!
Turen hjem var i modvind – og her mærkede vi lidt til oceanets store bølger. Vi fik alle en eller flere styrtsøer ind over os!
I morgen letter vi så mod Ayers Rock. Vi ved ikke, om vi kan sende indlæg derfra – men vi glæder os!
Kærlig hilsen – de søfarende.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

lyder rigtig dejligt, -utoligt med allede farver der kan være under havetsoverflade. Gad vide hvad der ellers bliver gemt dernede...?!
Ja, så går det fra det våde miljø, til det (måske)knastørre, i det indre. Amazing, hvad det land har af store forskelle inden for egne grænser (det er jo selvfølgelig også et helt kontinent..). Jeg er spændt på at høre hvordan vejret er fra det indre Australien. Da vi var der, var der flooding..Kæmpestore områder var oversvømmet. Hvis i har lidt tid i Alice Springs, så prøv at besøge Royal Flying Doctors Service, -spændende.
Fortsat rigtig god tur, her fra det regnvåde DK. Vh Randi